El Caga Tió Punk

La primera revel·lació que va donar a conèixer la banda és que van ser ells i no els Ranomes els inventors del punk.

Per allà als volts de 1973 George Freginald i la seva banda van gravar unes quantes cançons nadalenques a Plaça Sound Studios (Nova York, USA) i poc després les van interpretar a la sala GBCB, on freqüentaven els Ranomes. En George comenta: “Una de les cançons inèdites que vàrem interpretar al GBCB a principis de 1974 fou Caga Tió. Si l’escolteu, veureu clarament les similituds amb el primer single dels Ranomes. El que jo havia concebut com l’estil d’una remota cançó de Nadal sense donar-li més importància, va passar a ser un estil musical.. Qui m’ho havia de dir?”. George Freginald exclama que ell es troba a darrere de molts altres artistes importants: “Quan us ho expliqui caureu de cul a terra!”. Els membres de la banda asseguren que mai han patit cap plagi, sinó que sempre han cedit les seves creacions i propostes a canvi de remuneracions. Però ara la cosa no els va tant bé: “Últimament no anem gaire bé de calers… mai hem sapigut estalviar i ara els artistes ens paguen molt menys, i alguns com la Milei Çirus encara ens deu calers, així que hem decidit sortir a la llum com a banda. Volem picar fort!”.

En George i la seva banda ens comenten que la lírica del Caga Tió es va concebre amb la idea de fusionar diverses versions de la cançó del Tió, corresponents a diferents zones de Catalunya. Freginald ens explica: “La meva mare era originària de Catalunya i jo volia que aquesta cançó i tot el disc fos un homenatge a la meva gent, però com tantes altres vegades.. el discu va quedar a mig fer… Això que em feia especial il·lusió perquè llavors encara no havia vingut mai a Catalunya, però al final res”.

La banda començarà a publicar el seu material inèdit aquest Nadal amb un EP que recull les cançons enregistrades a Plaça Sound Estudio fa 41 anys. “No és el material inèdit més antic ni més brillant que tenim, però al ser Nadal hem aprofitat per treure aquestes cançons”.

Enllaç al videoclip Caga Tió (Punk) – George Freginald i el Col·lectiu Musicofoll Col·lectiu Musicofoll

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s